joi, 15 ianuarie 2009

Ronaldo sau Messi?

Mijlocaşul portughez al echipei Manchester United, Cristiano Ronaldo, a câştigat tot ce se putea câştiga anul acesta. Liderul „diavolilor roşii” a fost desemnat cel mai bun jucător al lumii în anul 2008, în anchetele FIFPRO, FIFA şi în clasamentul realizat de celebrul cotidian L’Equipe. Nişte clasamente mincinioase. De ce e Ronaldo cel mai bun? Pentru că a avut în spate o echipă, care a jucat pentru el şi care a câştigat sezonul trecut campionatul şi cupa Angliei, precum şi Champions League. Sincer nu cred că a fost cel mai bun jucător şi vă pot spune cel puţin cinci fotbalişti mai buni ca el. Hai să ne uităm un pic la starul Barcelonei, argentinianul Lionel Messi. Trebuie spus din capul locului că nu sunt un fan al echipei antrenate de Pep Guardiola, ba dimpotrivă, chiar nu pot să-i sufăr pe catalani, dar îmi scot pălăria în faţa fotbalului pe care îl practică acum şi mai ales în faţa „piticului extraterestru”, care atunci când pune piciorul pe minge face ce vrea cu apărările adverse. Sincer nu am văzut niciodată ceva mai spectaculos şi eficient în acelaşi timp. Messi este o maşină de fotbal, un jucător care este în stare să-ţi câştige un campionat de unul singur, nu un singur meci. Şi atunci mă gândesc, de ce nu a fost el declarat cel mai bun fotbalist al lumii? Golgheterul Valenciei, David Villa, care a tras după el naţionala Spaniei, Campioană Europeană în 2008. Un jucător complet, care marchează atunci când ai mai mare nevoie şi fără de care Valencia s-ar zbate undeva la mijlocul clasamentului în Primera Division. Celălalt puşti teribil din atacul Spaniei, Fernando Torres, este şi el, din punctul meu de vedere peste Cristiano Ronaldo. Torres a uimit pe toată lumea în Premier League, când în primul sezon în tricoul lui Liverpool a înscris nu mai puţin de 25 de goluri. Formaţia de pe Merseyside se chinuie teribil atunci când „El Nino” nu poate juca. Eu cred că şi Xavi de la FC Barcelona şi Kaka de la AC Milan şi Casilias de la Real Madrid şi mulţi alţii sunt mai buni decât băieţelul arogant, cu o mulţime de cercei prin urechi şi cu gel în păr. Dar hai să ne uităm la Cristiano Ronaldo. Dacă lipseşte din primul 11 a lui Manchester, nimeni nu-i simte lipsa. La Campionatul European, starul Portugaliei a fost mai mult pe jos, nu a jucat nimic şi nu cred că a impresionat pe cineva. Poate doar pe fetele care se uită la fotbal.....pardon, la fotbalişti. Este arogant, i se pare că toată lumea ar trebui să fie la picioarele lui şi cu siguranţă fotbalul îl va pedepsi într-o zi. Una peste alta, aceste clasamente mincinoase i-au mai băgat lui Ronaldo câteva milioane bune în buzunar, pe care le va câştiga în urma unor contracte de publicitate. Ronaldo sau Messi? Cu siguranţă Messi. Tu ce crezi?

4 comentarii:

  1. Sa zicem ca anul trecut Cocalaro Ronaldo a avut "scuza" celor +40 de goluri de la ManUTD. Prin prisma acestor goluri si a castigarii CL, da, Cocalaro a fost cel mai bun. Dar fotbalul aratat de Messi il trimite pe CR7 la ghebe.
    Nu sunt de acord cu tine cand zici ca Kaka a ost mai bun decat CR7. N-a facut absolut nimic notabil anul trecut.

    RăspundețiȘtergere
  2. Valoarea lui CR7, urmeaza CR9, s-a vazut la Euro. La Manchester, cand joaca o echipa pentru tine... e mult mai usor. Si in nationala Portugaliei au jucat toti pentru el, dar valoarea „celor care cara pianul” a fost mult mai mica. Atunci ar fi trebuit sa iasa el la rampa si sa castige meciuri de unul singur, asa cum face de multe ori Messi la Barca (vezi ultima etapa).

    RăspundețiȘtergere
  3. Stii cat de mult imi place cocalarul. Si mai stii ca pentru mine Messi e mai bun decat Maradona. Dar inteleg argumentele alora care l-au votat pe CR.

    RăspundețiȘtergere
  4. Noroc ca messi e argentinian ca altfel ar fi fost o mare trauma pentru mine (cum ar fi fost cazul in care era brazilian sau neamt:D). totusi nu-s de acord cand spui ca nu i se simte lipsa unui jucator care da 40 de goluri intr-un sezon, indiferent de cat joaca sau nu echipa pentru el.
    messi e fara discutie cu 3 clase peste ronaldo insa sa fim seriosi nici ronaldo nu e chiar lovin. E un jucator care aduce un plus la United oricat de mult convine sau nu aspectul asta. Si care nu poate da la portugal acelasi randament pentru ca unu la mana nu e genu de jucator care sa duca un meci de unu singur precum messi astfel incat are nevoie de o echipa (ceea ce purtugal nu e...) si doi la mana nu are aceiasi libertate de miscare cum are la manchester.
    botom line insa messi e peste.
    In alta ordine de idei, messi INCA nu e peste maradona. Dar are toate sansele ca in scurt (!) timp sa il depaseasca. pentru asta insa mai trebuie si sa duca argentina intr-o finala mondiala si eventual sa o castige. maradona a fcut-o odata si aproape si a doua oara.
    E drept ca si fotbalul era altul, insa gap-ul nu e asa mare intre maradona si messi cum era intre pele si mardona.
    Totusi, messi mai are nevoie de un mic glitch cu argentina. Sau poate ca asta e doar ce sper eu de la el :D

    RăspundețiȘtergere