marți, 27 ianuarie 2009

România te iubesc!

Nu a trecut foarte mult timp de când am scris despre problemele din sistemul sanitar şi un nou caz a zguduit România. Un bărbat a fost plimbat în Slatina de la un spital la altul până a murit. De ce? Pentru că, probabil, nişte medici „extrem de competenţi” au considerat că omul nu necesită atenţia lor şi că este mai importantă cafeau de dimineaţă sau somnul de frumuseţe. Sau poate că omul nu avea bani la el. Pacientului nu i s-a administrat niciun fel de tratament. De ce? Pentru că măcelarii din sistemul sanitar de la noi nu ştiau dacă omul are o asigurare. Nu cred că regizorul Cristi Puiu, ar fi vrut să-şi vadă filmul, „Moartea domnului Lăzărescu”, jucat pe scena vieţii. Să vă mai povestesc despre câinii vagabonzi care se plimbă în linişte printr-o unitate spitalicească? România te iubesc.
Vă simţiţi protejaţi, credeţi că sunteţi în siguranţă? Greşiţi amarnic. Trăim într-o societate bolnavă în care poliţiştii de la circulaţie au firme de tractări de maşini. Adică, nenea miliţianul de la circulaţie, vine şi îţi blochează o roată la maşină, după care colegul de la schimbul doi şi în acelaşi timp partenerul de afaceri, vine şi o ridică. La finalul zilei o sa-şi împartă colecta. Tot din poveştile cu miliţieni vă mai spun ceva tare de tot. Mai multe pietre preţioase au dispărut fără urmă din sediul Inspectoratului General al Poliţiei Române. Cum dracului de pietrele alea nu au fost puse într-un seif sau într-un loc mai sigur decât un sertar de unde au făcut cu ochiul unor băieţi deştepţi? Să vă mai povestesc despre miliţienii care vin să constate o spargere şi după ce îi spun păgubitului că mai mult ca sigur nu vor reuşi să-i prindă pe hoţi, încearcă să o pună de-o mocangeală, că omul avea un restaurant? România te iubesc.
Doar un popor flămând şi sărac poate fi condus aşa cum vor unii. Credeţi că e normal ca în 2009 la un supermarket din Braşov lumea să se bată, la propriu, pentru o caserolă de carne? Nu e normal dar asta se întâmplă. Sute de braşoveni s-au încăierat, pentru a apuca să cumpere cotlete de porc de la un supermarket, care afişa o ofertă promoţională. Braşovenii au stat la coadă ore întregi, şi chiar s-au bătut pentru o caserolă de carne. Vânzătorii au început să arunce caserolele înspre mulţime, deoarece nu făceau faţă mulţimii. România te iubesc.

2 comentarii:

  1. Faina descriere...succinta si pertinenta...Si mai misto este ca "medicii" de la Slatina se considera concediati pe nedrept si nu se dau plecati din functii...nu e minunat? Cat despre finalul postului....pun pariu ca patronul supermarketului e foarte ofticat ca clientul nu a fost in stare sa filmeze si el o sigla ceva...ca ce mai reclama nationala gratuita isi tragea! He he...Romania si eu te iubesc! Si nu facem reclama Pro TV-ului, da? Asta pentru domnii care ne monitorizeaza...:D

    RăspundețiȘtergere
  2. Pe mine nu ma mai mira nimic... politistii cer spagi pe fata, medicii cer spagi pe fata, se face promotie la orice, se calca lumea in picioare sa prinda ceva, chiar daca`i vorba de scaune de birou sau de caserole de carne. (Tin minte, apropo de asta, ca acu` ceva vreme in Galati era promotie la scaune de birou si se bateau aia cu scaune pe acolo ca erau 2 la pret de 1 ) . Romanu`i fomist.. si nu inteleg de ce. Si dupa aia se da si sfant : cine ? Io????

    Asta e, vorba reclamei.. "N`ai cu cine .. niste tarani."

    RăspundețiȘtergere